2009 m. spalio 5 d., pirmadienis

Nekaltos savižudės mirdamos spigina


Šeštadienį dėl mūsų blizgėdamos iš šalčio mirė Ieva, Kotryna ir Marija. 




Vakarykštį projektą suplanavome kažkurio ketvirtadienio naktį, kai su aštuoniolika maišų rūbų ir lempų stovu dantyse klupčiojom bejėgės taksi link. Važiavome žibintais paryškintu senamiesčiu ir kalbėjome  apie Coppola, apie jos Dior reklamą. Apie jaunų mergaičių iš pasakų trapumą ir keistos kilmės energiją. Apie "Air".  Apie mirties vaizdavimą fotografijoje.


 Tai nebe pirmas kartas kai norime kraujo fotosesijose. Pirmą - tai darėme juokingai. "M.O.M" fotosesija  juokėsi iš kraujo ir siauo filmų. Šį kartą žinutė turėjo būti ste - bu -klin - ga. Kaip barbių dėžėje ir po "Disney" logotipu užaugusi karta, stebuklus matome sintetiniuose blizgučiuose ir Kalėdinėse lemputėse.


Ieškojome savižudžių kraujui blizgučių, todėl prisipirkome blizgiausių ir repetavome atskirai namuose. Tada aš Rūtai elektroniniu paštu siunčiau žaliais blizgučiais kraujuojančią nosį, o ji man - auksiniais burną. 


Sekantis "Pravdos" numeris bus apie idėjų kopijavimą, Ibelhauptaitė jame pasakys, kad idėjos yra nepavogtos tada, kai pripažįsti savo įkvėpimo šaltinį. Mes ne tik pripažįstame, mes skelbiame šį darbą ode jam.
Jis buvo visiškai spontaniškas ir gimė susimetus drabužius, batus, blizgučius ir giminaičius. It žaisti klases dienos metu, Moniuškos skvere.




 


Marijai auksu kraujavo burna ir nosis. Ji mums pozavo ir raudonvainikaitės fotosesijai su šuniu, beje, nuotraukose ji dėvi tas pačias pėdkelnės. Dar nespėjo jų panaudoti jokiose Krikštynose.


 


Už manęs arbatą geria mano skeltagalvė dukterėčia Ieva. 


 


Kotryna ir Marija yra sesutės. Dalykai vyko Rūtos tėvų kieme, kuriame jos mama užaugino nuostabų sodą. Buvo skausmingai šalta ir jei kas būtų įrašęs mūsų, o ypač modelių dantų kalenimą gautusi puikus perkusinis kūrinys. Kai nekalenome dantimis - juokėmės košdamos šaltyje garus. Visos modeliukės susipažino per modeliavimą ir yra iki skausmo mielos ir žemiškos mergos, nė trupučio nekalbančios apie paviršutiniškas nesąmones.  Tamsoje kišo rankas į prūdą, vilkosi niekeno nebrendintus drabužius, valgė blizgučius, gulėjo ant žoldės šaltyje ir persirenginėjo šaltyje. Ir gėrė tokią arbatą, kokią joms atnešė.


 


Ant stalo matome gliceriną ir tik vieną iš kelių blizgučių. Dar mano, jau 3 šiemet, telefoną, baltą kaspiną ir neužsidegusią žvakę. Bei kamerą, kas reiškia, kad artimiausiu metu mūsų blogas bus ne tik puoštas nuotraukomis ir tekstais. Man negaila pasakyti, kad blizgučius tepėme ant glicerino, pabandykite ir jūs. 











"Nekaltos savižudės"






 


Ieva dėvi vitnažinės "De' Žavu" suknelę, ją atradau visai netikėtai šeštadienį, puikiai tiko mūsų filmo interpretacijai. Rūta šiuos kadrus darė stovėdama ant kopečių. Kojinės pačios Ievos, o bateliai iš sesučių mamos spintos.


 


Marijai buvo žiauriai šalta. Ji devėjo mano 80'ųjų suknelę, kuri guli bordiniame, auksu kaustytame lagamine, kambario kampe. Šviesiai žalios spalvos drabužis atkeliavo tais senais laikais iš Amerikos. 


 


 


Kotryna - Marijos vyresnė sesė ir dabar studijuoja juvelyriką Telšiuose. Jos užduotis buvo įmerkti ranką į labai labai šaltą dekoratyvinį prūdelį. Nuotraukoje ji dėvi mano pirmosios komunijos suknelę, kuri irgi gulėjo minėtame lagamine.  


 


 


Po fotosesijos grįžau namo ir numečiau maišą keistų drabužių, kas jau tapo įprasčiau nei namo grįžti su savo pačios, sau, savo vienos tikslais dėvimais daiktais. Po pusvalandžio vėl susitikau su mūsų modeliukėmis, buvome suplanavusios eiti į "ŠOK ROK" atšvęsti fotosesijos. Ieva nesivalė praskeltos galvos ir šiurpino apsuaginius. Tada tokiais pat rožiniais blizgučiais ir auksiniais, kokiais žibėjo Marija -  pasidažiau akis. Skirtingai. Marija po fotosesijos apsipirkinėjo "Maximoje" ir sutiko matematikos mokytoją - iš to strioko nusiplovė savo blizgučius.






AČIŪ REŽISIEREI SOFIA COPPOLA, GRUPEI "AIR", IEVAI, MARIJAI IR KOTRYNAI.

1 komentaras: