2009 m. spalio 16 d., penktadienis

Tu - mano pirmasis viršelis

Po kelerių metų pertraukos Pravdą logotipas vėl kabo virš specialiai temai sukurto viršelio.






Pirmoji idėja buvo kopijuoti  "Panelės" viršelį su Migloko. Tik padaryti jų fotošopinį varijantą kitaip - pastatyti tikrai nuogą Miglę prie žydrai dažytos sienos.  Krūtinę pridengti apdriskusiu popieriaus lakštu. Tada vyresni dėdės mus pamokė, kad čia bus neįdomu ir kūrybiškai atbula.
 Tada sėdėjom ant savo skudurų lagamino ir galvojom toliau.


Galima sakyti, kad šitas viršelis yra pačios Miglės idėja, su jos pačios auskaru apie jos pačios kopijavimą. Ji naktimis googlina  tapytoją Johannes Vermeer.




Kažkada kalbėjom apie niekus Skype ir aš paprašiau jos atsiųsti savo profilio paveikslėlį. Va šitą ("Mergina su perlo auskaru"):







Pasakiau, kad oho ir super, labai pavykusi kopija. Po to viskas rituliavosi ir rituliavosi, nusprendėme daryti Džokonda, bet Miglei būti su perlo auskaru taip patiko, kad ji mus visus persunkė idėja, kad šis paveikslas kažkas tokio. Ir visiems džokonda pasidarė nebeidomu.







Viską fotografavome pas mūsų draugą Visvaldą. Drabužius traukėm iš mano garsiojo lagamino ir  naudojome truputį Rūtos pudros antakiams. Balta apykaklė viršelio nuotraukoje sukurta iš mano pačios, tuo metu vilkėtų marškinėlių.
 Fotosesija buvo kosminė, ypač dėl bendros kosminės savijautos. Po visko, radau auksines univermaginio modelio rankas ir įsimylėjau. Su Migle sugalvojome, kad tokios rankos gali būti ir kolje, ir plaukų lankeliu, ir liemenėle, ir klubų aksesuaru. Gali būti, kad tai bus mūsų dar vienas projektas, po dar didelių keturių. Viską papasakosiu kitame įraše.


Migloko istorija apie antakius ir kaip ją prilupo mama:










Vizualus atsakymas į klausimą - kodėl negalima kalbėti kai tave fotografuoja.












O dabar mes su Rūta medituojame prieš Asmik Grigorian fotosesiją su Juozo Statkevičiaus kostiumais.






Tekstas: Elena Reimerytė
Nuotraukos: Rūta Jankauskaitė






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą