2009 m. rugsėjo 13 d., sekmadienis

Giedrius Paulauskas gatvėje


Visą tai darėme Giedriui ir mano rubrikai "Pravda turgus". 

Apie Giedrių Paulauską nuo 2007 metų jau spėjau parašyti n- kartų. Paradoksalu, kad neturiu nei vieno jo drabužio, o beveik fiziškai stumiu žmones pro jo daugiabučio duris.

Paulausko drabužių fotosesiją norėjome padaryti daug anksčiau. Paskyrėmė datą, sukvietėm modelius, sugalvojom vietas, tinkančias projekto koncepcijai. O tada ėmė lyti. Nuo paryčių. Be sustojimo.
Tą dieną skambinomes "darom - nedarom" lyg mėtydami karštą bulvę. Kokius aštuoniasdešimt kartų. Nusprendėme - nedarom.

Ir už keturiasdešimties minučių... Išlindo saulė ir spinduliais skrodė Vilniaus fasadus, ant suoliukų kepinosi žmonės, vando nudžiuvo ir tik kelios blizgančios balos priminė, kad ryte lietus buvo toks smarkus ir galingas, kad aš NET pasiėmiau iš namų neskoningą, didžiulį, salotinį skėtį, ką darau tik tada, kai dėl kritulių negali lauke įkvėpti oro.


Fotosesijos nepaleidom, po kelių savaičių susitarėm iš naujo.

Devintą ryto bėgau iki braškių kiosko prie Operos ir baleto teatro. Pusę vasaros ten pardavinėjo braškes po keturis, šešis ir aštuonis litus. Priklausomai nuo dydžio. Taigi, nuėjau namo, kad nuplaučiau braškes ir susitikau savo fotografe.

Elena, ar nuplovei šias braškes, juk jo trešiamos vištų mėšlu - pakėlusi antakį paklausė manęs Rūta.
Taip, nuploviau, Rūta, - atsakiau aš.
Valgėme braškes ir ėjom per visą Gedimino prospektą, buvo žiauriai gražu. Priėjom Sereikiškes, ten fotografavome vieną pusiau skustą merginą "Nuogybių" numeriui. Aš tuo metu irgi svajojau apie pusiau skustą galvą, bet kadangi esu nežema (skusta galva optiškai ilgina žmogų, todėl mažiau tinka aukštaūgėms ir labiau tinka aukštaūgiams - sakė mano kalbinta panelė) ir priklausoma nuo aukštakulnių šitą svajonę atidedu tiems laikams, kai mano galvoje įvyks esminė skonio revoliucija ir pradėsiu susitikinėti su labai aukštais sportininkais. Jei jie susitikinės su skusta merga, kitą vertus.

Tada ėjome susitikti mano visai mielo draugo, Povilo Dumčiaus, kuris ir buvo šios fotosesijos modelis. Kiek girdėjau profesionalų komentarų, geriausias modelis - bernas Lietuvoje. Turint omeny profesionalumą pozuojant, vaikštant podiumu ir t.t... Jei jis priimtų jus į savo "Facebook'o" draugus, pamatytumėte, kaip jis pozuoja giminės baliuose. Oho. Kadangi jis nėra dėmesio fanas, jūsų prašymą atmes. Bet aš visada galiu padėti.

Čia Povilas sesės vestuvėse:



Šiaip Povilas yra rimtai architektūrą studijuojantis vyrukas, ko pasekoje jis nepažįsta visos mažos krūvos Vilniaus naktinių klubų ir barų. Nuo kitų metų pastatų meno jis mokysis Prancūzijoje.

Žiemą jo veidu ištapetavo pusę Vilniaus. Per dvi gatves buvau suskaičiavusi kokius keturis outdoorus su šia nuotrauka.

Čia iškarpa iš žurnalo.


O čia jis "Fred Perry" veidas:


Aha, geras, žinau. Jeigu ką, jam patinka panelės gražiais plaukais ir raiškiomis akimis. Ir "Bon Jovi".

Fotosesijos užkulisiai buvo tokie: vaikščiojom palei sienas ir užsilikdavom prie gražiausiai nubyrėjusių. Kai darai tokius dalykus, kaip fotosesija ir DAR neturi fotostudijos, galvoje turi kurti sienų ir vietų katalogą.

Fotosesijoje atšvaitą - mėnulį laikė Rūtos sesutė Eglė

Čia Povilas persirenginėja. Vidury dienos, vidury prancūzparkio. 


Abi svajojome apie šią Pilies gatvės vietą.
Tiek kartų, eidama į darbą, praeinu gatvės nišą ir kaskart atrandu kitų priežasčių ja žavėtis. Pirmiausia buvo plakatai ir afiša, tada piešiniai, tada plytelės, tada graži nišos forma, tada tai, kaip krenta šviesa.

Šiaip, pasakysiu, kad Rūta serga "aš pirma" liga ir jei pamato, kad koks fotografas nufotografuoją kažką mieste, net su stiprios ugnies srovės lituokliu ginama nieko ten nedarys. Visai įmanoma, kad nagais nukrapštys sieną ir apspjaudys, kad atrodytų kažkaip visai kitaip.

Mano tympos fotosesijos dieną dar buvo  blizgančios visomis benzino baloje splavomis. Tada nuvažiavau į Sattą festivalį ir numečiau visus blizgučius Smiltynės smėliuose. Bet vi
sas gėris buvo vertas nors ir blizgančio kombinezono su ilgom rankovėm ir kapišonu.



Tekstas: Elena Reimerytė
Giedriaus Paulausko drabužių ir visos fotosesijos nuotraukos: Rūta Jankauskaitė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą